Docent
Dr. Mike Cummings

Kosten
€ 995,- (0% btw)

Data
zaterdag 27 januari 2018
zondag 28 januari 2018
zaterdag 3 febr
uari 2018
zondag 4 februari 2018

Locatie
Amsterdam

Module Medische Acupunctuur 1) Basis

De eerste basiscursus Medische Acupunctuur is in juni 2017 gegeven door dr. Mike Cummings, arts en voorzitter van de British Medical Acupuncture Society (BMAS). Hij heeft de cursus volledig in een westers geneeskundig perspectief geplaatst en veel aandacht besteed aan de anatomie en neurofysiologie van de acupunctuurpunten.

Anatomische kennis
Het is verstandig om voor deelname aan de cursus de anatomische kennis op te frissen. Dit kan gemakkelijk via de website van BMAS, waar u toegang toe krijgt nadat u bent ingeschreven. Op de website is veel beeld- en videomateriaal te vinden over de aan te prikken punten.
Ook voor ervaren acupunctuurartsen is deze basiscursus interessant om nieuwe invalshoeken te leren kennen. Een aantal ervaren acupunctuurartsen uit Nederland heeft deze cursus gevolgd en acht deze voor Nederland zeer geschikt.

Acupunctuurkennis
De cursus duurt vier dagen en is zeer praktijkgericht. Een groot deel van de tijd oefenen de deelnemers op elkaar met het aanprikken. Na de basiscursus bent u dan ook in staat om acupunctuur toe te gaan passen. De uitleg over de acupunctuurpunten en de onderliggende anatomische structuren zorgt ervoor dat u zich direct vertrouwd voelt met het prikken. Er wordt veel aandacht besteed aan de risico’s van sommige punten en regio’s, zodat u ook daarmee veilig aan de slag kunt.

Interactief
Mike Cummings lardeert zijn verhaal met vele praktijkvoorbeelden en ziektegeschiedenissen en bespreekt de wetenschappelijke onderbouwing van de acupunctuur op een nuttige en relevante manier. Er is veel ruimte voor vragen en hij neemt de tijd om dieper op de materie in te gaan. Er blijkt heel veel bewijs beschikbaar voor acupunctuurwerking bij vele indicaties. Dit komt allemaal aan bod en hij wijst u de weg waar u meer informatie kunt vinden.
Mike Cummings vermijdt de oosterse constructies en denkwijzen als het gaat om het verklaren van de acupunctuurwerking. Dit maakt het een helder betoog dat aansluit bij de medische kennis die wij hebben opgedaan in onze eigen studie en praktijk. En het maakt het direct toepasbaar in de praktijk!

Direct aan de slag
Met deze basiscursus kunt u direct aan de slag in uw eigen praktijk. Verdere verdieping is mogelijk door een van de vervolgmodules te volgen. Daarin kunt u de verschillende denkwijzen verder exploreren en toepassen. De cursus is alleen toegankelijk voor artsen. Ook artsen die lid zijn van de NAAV, NVA en Vakgroep Acupunctuur van de AVIG kunnen aan deze cursus deelnemen.

Docenten 
Dr. Mike Cummings

Taal
Engels

Accreditatie
AVIG: 4 x 6 punten Acupunctuur nascholing (AN).


Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen €995,- (0%btw) inclusief digitaal lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de lesdag.