Docent
Dr. Mike Cummings

Kosten
€ 850,00 (0% btw)

Data
Donderdag 29 juni 2017 t/m zondag 2 juli 2017

Locatie
Supplement
Luchtvaartstraat 1a
1059CA Amsterdam

Basismodule Medische Acupunctuur

Heeft u ook patiënten die u en uw collega’s niet verder kunnen helpen? Waar u tegen moet zeggen: “leer er maar mee leven”. Door de Basismodule Medische Acupunctuur te volgen, breidt u uw therapeutisch arsenaal uit: een effectieve methode met minimale bijwerkingen. U leert een acupunctuurbehandeling lege artis te geven voor de meest voorkomende aandoeningen.

De basismodule Medische Acupunctuur bestaat uit zowel theorie als praktijk. Het praktijkonderwijs wordt in kleine groepen gegeven. Veiligheid is van groot belang bij het werken met naalden. Bij de praktijklessen zijn steeds ervaren artsen voor medische acupunctuur aanwezig om toe te zien op het aanleren van een veilige en effectieve naaldtechniek.

Het studiemateriaal van de Basisopleiding Medische Acupunctuur is zo veel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke verklaringen van acupunctuur. Er komen ook concepten van de Traditional Chinese Medicine (TCM) aan de orde.

Inhoud
Dag 1

- Overzicht en korte geschiedenis acupunctuur
- Veiligheidsadviezen
- Theorie en praktijk: nek, schouder, arm
- Triggerpoints
- Safety Questionnaire

Dag 2
- Theorie en praktijk: lage rug en been
- Neurofysiologie
- Klinische aspecten: theorie en praktijk
- Risico’s en bijwerkingen
- Discussie over casuïstiek

Dag 3
- Traditionele acupunctuur
- Theorie en praktijk: gezicht en buik
- Segmentale acupunctuur
- Gynaecologische en gastro-intestinale aandoeningen
- KNO- en luchtwegen
- Dermatologie

Dag 4
- Electro-acupunctuur: theorie en praktijk
- Neurologie en Psychologie
- Ooracupunctuur: theorie en praktijk
- Research en audit
- Praktijkvoering
- Eindtoets

Na deze opleiding
Na het met succes doorlopen van de Basismodule Medische Acupunctuur is het mogelijk Gespecialiseerde modules te volgen.

Onder voorbehoud zijn dit:
- Medische Acupunctuur en Gynaecologie/ Verloskunde;
- Medische Acupunctuur Neurologische Aandoeningen;
- Medische Acupunctuur en Palliatieve Zorg;
- Medische Acupunctuur en Oncologie;
- Medische Acupunctuur en Chronische Pijn.

Lidmaatschap van de vakgroep Acupunctuur van de AVIG kan worden aangevraagd na het doorlopen van voldoende aantal modules, stages en examen. Zie hiervoor examenreglement en toelatingseisen AVIG.

Lidmaatschap van de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) kan worden aangevraagd na het doorlopen van voldoende aantal modules, stages en examen. Zie hiervoor examenreglement en toelatingseisen NAAV. 

Studieduur
De basismodule Medische Acupunctuur duurt vier dagen, twee zaterdagen en twee zondagen.

Toelating
De module kan gevolgd worden door basisartsen, specialisten, tandartsen en medische studenten in hun laatste studiejaar.

Examen
Aan het eind van de module wordt een examen afgenomen. Na het behalen van het examen wordt een certificaat uitgereikt.
Met het certificaat kan aspirant-lidmaatschap van de vakgroep Acupunctuur van de AVIG, zowel een aspirant-lidmaatschaap van de NAAV worden aangevraagd. Op basis hiervan is nog geen vergoeding van acupunctuurconsulten van zorgverzekeraars mogelijk.

Belangrijke aandachtspunten
1. Vrouwelijke deelnemers die zwanger (kunnen) zijn, worden gevraagd dit te melden aan de docent. Er is geen bewijs dat acupunctuur schadelijk kan zijn, maar een aantal punten worden niet aangeprikt in de zwangerschap.

2. Dit is een praktijkcursus met het gebruik van naalden. Hoewel er bij een acupunctuursessie niet tot nauwelijks bloed vrijkomt, is toch een hepatitis B vaccinatie aanbevolen.

3. Tijdens de praktijksessies wordt er op elkaar geoefend bij het lokaliseren en aanprikken van acupunctuurpunten. Het dragen van makkelijke kleding wordt aanbevolen.

Docent
Dr. Mike Cummings

Kosten
De kosten bedragen € 850,00 (0% btw). Bij aanmelding dient 25% inschrijfgeld via iDeal betaald te worden. Dit bedrag is inclusief 100 acupunctuurnaalden, reader, studieboek ‘An introduction to Western Medical Acupuncture’, Adrian White et al. en lunch en consumpties. Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.

Accreditatie
AVIG: 4 x 6 punten Acupunctuur nascholing (AN)
NVA: Aanvraag in behandeling
NAAV: Aanvraag in behandeling

Data en locaties
De cursus duurt vier dagen, van 09.30 - 17.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur). De cursus begint op donderdag 29 juni 2017 en eindigt op zondag 2 juli 2017.

Supplement
Luchtvaartstraat 1a
1059CA Amsterdam

Overnachtingen zijn mogelijk in het Corendon Hotel in Amsterdam. Dit hotel ligt vlakbij de cursuslocatie. U dient zelf de reservering te regelen en de overnachting is voor eigen kosten.
https://www.corendonhotels.com/corendon-vitality-hotel-amsterdam/nl/locatie/

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven, dan heeft u een login nodig voor 'Mijn profiel'. Heeft u nog geen login, dan kunt u deze gratis aanmaken. Via 'Mijn profiel’ krijgt u toegang tot lesmateriaal en andere informatie, zoals uw gegevens. Deze kunt u zelf beheren.
Bent u uw login vergeten? Maak dan geen nieuw profiel aan, maar vraag een nieuw wachtwoord aan of neem contact met ons op. Als inloggen of inschrijven niet lukt, kunt u ons tijdens kantooruren altijd even bellen: 020 - 670 5000. Wij helpen u graag verder. 

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.